Ξενοδοχείο Δρυάδες, Άγιος Λαυρέντιος, Πήλιο

Άγιος Λαυρέντιος, Πήλιο

Ξενοδοχείο Δρυάδες, Πληροφορίες Περιοχής

Το Ξενοδοχείο και ο παραδοσιακός Ξενώνας Δρυάδες σας υποδέχονται στο γραφικό χωριό του Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο, μόλις 21 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Καλά κρυμμένο από τον χρόνο, ολόκληρο το χωριό είναι ένα μνημείο πηλιορείτικης τέχνης με πετρόχτιστα σπίτια, βρύσες και καλντερίμια.

Άγιος Λαυρέντιος: Το χωριό & τα αξιοθέατα

Στον Άγιο Απόστολο το Νέο αποδίδεται πλήθος θαυμάτων, γι’ αυτό και στη μνήμη του στις 16 Αυγούστου επισκέπτονται το χωριό χιλιάδες πιστών για να ασπαστούν τη θαυματουργό κάρα του Αγίου. Αξιόλογο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μητρόπολη, ο Άγιος Δημήτριος, με εξαιρετικό ξυλόγλυπτο τέμπλο αλλά και η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου πάνω από το σταθμό των αυτοκινήτων. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το γραφικό εξωκλήσι της Παναγίας Σουραβλού, χτισμένο μέσα σε δάσος από καστανιές. Το εκκλησάκι πήρε το όνομά του από τα «σουραύλια», πνευστά μουσικά όργανα από ξύλο καστανιάς, που οι κάτοικοι του χωριού κατασκευάζουν για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής.
Λίγο πιο κάτω ο επισκέπτης μπορεί να ξεκουραστεί στον ίσκιο αιωνόβιων πλατάνων στην πλατεία Χατζίνη αγναντεύοντας το γειτονικό χωριό της Δράκειας. Οι φυσιολάτρες μπορούν να ακολουθήσουν το μονοπάτι που ξεκινάει από την πλατεία Χατζίνη και καταλήγει στη Δράκεια ενώ ένας άλλος χωματόδρομος πάνω από το μοναστήρι οδηγεί στα Χάνια. Μέσα στο δάσος φημολογείται πως βρίσκεται η σπηλιά του μυθικού Κενταύρου. Ποιος ξέρει; Αν φανείτε τυχεροί, ίσως την ανακαλύψετε… Μέσα στο χωριό ο επισκέπτης θα βρει διάσπαρτα παραδοσιακά αρχοντικά, δείγματα της αρχιτεκτονικής του Πηλίου όπως αυτά του Κανταρτζή, του Γκλαβάνη ή του Σίνη. Τέλος μπορείτε να περιπλανηθείτε στα καλντερίμια του χωριού κάνοντας μια στάση στην πλατεία για καφέ ή τσίπουρο σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία του χωριού.

Γλώσσες
  English
  Français